Graag wil ik me aan u voorstellen. Ik ben Lydia Jakobs uit Horst, geboren in 1960, en ik schilder al sinds mijn jeugd. Ik heb veel geŽxperimenteerd met allerlei schildertechnieken, zoals olieverf op doek en acrylverf op keramiek, voordat ik 2002 begon te experimenteren met “Encaustic Art”.

Encaustic Art is in principe schilderen met gekleurde was. Het aanbrengen van de was gebeurt op verschillende manieren. Zo heb je onder andere een soort strijkijzer nodig dat de was laat smelten zodat die over het papier vloeit. Zowel dit strijkijzer alsook diverse andere soorten schildersgereedschappen worden gebruikt voor het vormgeven van het schilderij.

Encaustic Art maakt veel creatieve energie bij mij los omdat op een vloeiende en natuurlijke wijze steeds weer boeiende en fraaie effecten geeft. Vooral de kleuren spreken mij erg aan, maar ook de subtiele grijsnuances die ontstaan als er alleen met zwart-wit wordt gewerkt. Ieder stuk is weer uniek. Het werk is in het algemeen non-figuratief. Maar bij een langere blik op ieder werk vallen er toch veel concrete structuren in te ontdekken. Deze ontdekkingstocht maakt voor mij ieder werk extra inspirerend, al tijdens het maken.

Lydia heeft eveneens een eigen website t.w.
www.lydiajakobs.nl waarop u eveneens nadere informatie over haar werk kunt vinden

De Baai De Denker
De Lente Het meisje
De Holebeer De Schemering
Onder water Spijkerjack meisje
rotstekening twee werelden
Het pooldorpje landschap
Lente pony mystic waterval
Tropisch woud wegkijken